Vila Simina

Vila Simina Iarna
e-mail home

prezentare

CLIMB HOBBY

Stanca Alpina Dorna 1 - Aflata in statiunea Vatra Dorne (15 min pe jos din centru) Stanca Alpina Dorna 1 ofera posibilitati multiple doritorilor in initiere alpinism.

 

ESCALADA SI TEHNICI ALPINE

Stanca Rusca (escalada si bouldering) - 13 km.

Vatra Dornei - Pietrele Doamnei - Asivul Rarau - escalada si alpinism.

Traseu turistic desfasurat pe verticala unei stanci utilizand tehnici specifice alpinismului. Grad scazut de dificultate, garantia parcurgerii unor peisaje inedite. Lungimea traseelor variaza de la 20 m la 80 m.

 

GHID SCHI TOUR

Traseele principale de creasta, din cei 4 masivi montani Giumalau, Calimani, Suhard, Bistritei, ofera posibilitati deosebite de practicare a schi turului.

 

RIVER RAFTING (3-15 pers)

Raul Bistrita, ture de 1 zi sau 2 zile de care 5 ore/zi. In functie de adancimea apei, plecarea se poate face din centrul statiunii Vatra Dornei sau din Cheile Zugreni.

Placerea de a te plimba pe carari de ape, in ambianta deosebita, placerea unei odihne binemeritate pe malul apei, la un foc domol, cu iz de fum si slanin afumata.

 

VIA FERRATA + TIROLIANA

Tiroliana: traversarea raului Dorna cu ajutorul unor scripeti.

Via ferrata: traversarea raului Dornei pe 2 cabluri paralele in plan vertical.

Ambitia de a reusi si a învinge propriile temeri si curajul pentru a încerca senzatii posibile numai sub o îndrumare avizata.

„Atelierele” de  Via ferrata si Tiroliana sunt montate chiar în centrul statiunii Vatra Dornei constituie deliciul multor turisti.

 

TURISM ECVESTRU

Placerea parcurgerii unor trasee turistice calare, deosebita placere de a imparti peisajele alaturi de nobilele animale, testarea capacitatii de rezistenta.

 

TEAM BUILDING

Priceperea de a folosi si dezvolta capacitati si calitati ale oamenilor de diferite conditii si posibilitati fizice si cognitive. Maestria de a le aduna si folosi într-un unic mod: spiritul de echipa.

 

EVENIMENTE CULTURALE

Componenta culturala este format dintr-un numar de manifestari nationale si internationale precum: Serbarile Iernii (8 weekend-uri), Festivalul National de Datini si Obiceiuri Populare de Iarna "Porniti frigul feti frumosi", Festivalul national al Teatrelor Populare, Festivalul National al Teatrelor de Papusi, Festivalul National de Muzica Usoara pentru copii "MUZRITM".

 

ALTE 7 SUPERBE OBIECTIVE TURISTICE

  • Megalitii de la Gura Haitii
  • Parcul National Calimani
  • Rezervatia Rarau, Pietrele Doamnei
  • Manastirea de la Piatra Taieturii
  • Schitul Rarau
  • Rezervatia Cheile Zugreni - Pietrosul
  • Rezervatia de turba de la Poiana Stampei

 

BAZA BALNEO-CLIMATERICA

Importanta statiune balneo-climaterica ianugurata in anul 1899.